Aug13

Novi partnerski projekt Medijske tvornice počinje ovaj vikend!

"CLosEUp"

No file selected.

Još samo tri dana preostalo je do početka novog EU sufinanciranog projekta ClosEUp koji zajednički provode Institut za međunarodne odnose i Medijska tvornica. Već ove subote očekuju vas radionice o projektnom managmentu, a od 20h projekcije video priča o uspješnim projektima financiranim od strane EU fondova. Ulaz je besplatan!

Lokacije i datumi nadolazećih festivala:

Filmski festivali u sklopu ClosEUp (Europa izbliza) projekta će se održati u pet hrvatskih županija: Brodsko-posavska (Slavonski Brod, 16.08.2014.) Splitsko-dalmatinska (Split, 23.08.2014.) Dubrovačko-neretvanska (Dubrovnik, 30.08.2014.) Krapinsko-zagorska (Krapina, 06.09.2014.) Grad Zagreb (Zagreb, 13.09.2014) Prema istraživanju javnog mnijenja u Hrvatskoj, riječ je o područjima sa slabijim poznavanjem instrumenata pomoći EU te su, u skladu s ciljevima projekta, upravo zbog toga odabrani. Filmski festivali u tim županijama će biti otvoreni svima – poslovnoj zajednici, poljoprivrednicima, nevladinim organizacijama, poduzetnicima, domaćicama, nezaposlenima, studentima, učenicima, mlađima i starijima. Ideja je raspršiti predrasude o EU široj javnosti , posebice onima koji imaju najmanje znanja o tome i ograničen pristup internetu. Završno festivalsko događanje će se održati u Zagrebu.

Filmovi:

20 ClosEUp kratkih filmova će prikazati 20 projekata koji su uspješno realizirani uz pomoć sredstava iz fondova EU. U svakoj su županiji odabrana četiri projekta, čiji će voditelji podijeliti svoje rezultate, iskustvo i savjete te tako utjecati na bolje razumijevanje vrijednosti EU i motivaciju gledatelja iz raznih dijelova Hrvatske da sudjeluju u programima EU. Snimljeni voditelji projekata bit će pozvani na festival koji se održava u njihovoj regiji, da podijele svoja iskustva i odgovore na pitanja publike.

Ako ste u blizini, svakako nas posjetite!